рецепта

Студена патладжанена торта с месо

Студена патладжанена торта с месо

5 5 1

Ястия с кайма

Българска

Рецептата "Студена патладжанена торта с месо " беше добавена на

Добави коментар

Продукти

патладжана 3 големи
зехтин 150 мл
кромид лук 1 глава
кайма 700 г
Чесън 1-2 скилидки
скълцан кимион 1 к.л.
сол на вкус
млян черен пипер щипка

• Патладжаните се нарязват на тънки резени по дължина.

• Намазват се от двете страни с част от зехтина и се пекат в тава във фурната 5 минути.

• Обръщат се и се пекат още 5 минути.

• Наситненият лук се запържва леко в малко зехтин.

• Каймата се подправя със сол, пипер, кимион и скълцан чесън.

• Кръгла тава се намазва със зехтин и в нея се подреждат филиите патладжан така, че краищата им да излизат наполовина навън.

• Сипва се половината от смесената кайма, нарежда се пласт патладжани, сипва се втората част от каймата и се похлупва с останалите извън тавата краища на патладжаните.

• Тортата се пече 50 минути във фурна, загрята до 180 C.

• Студената патладжанена торта с месо се охлажда и престоява в хладилника 1 денонощие.


Бележки
* Източник : Кулинарен Журнал

** Приблизителна цена: 8 лв.

*** Време за приготвяне: 1 ч + 1 денонощие престой

**** Продукти за 6 порции