рецепта
Студена патладжанена торта с месо
Ястия с кайма
Българска
Рецептата "Студена патладжанена торта с месо " беше добавена на
Продукти
патладжана | 3 големи |
зехтин | 150 мл |
кромид лук | 1 глава |
кайма | 700 г |
Чесън | 1-2 скилидки |
скълцан кимион | 1 к.л. |
сол на вкус | |
млян черен пипер | щипка |
Приготвяне
• Патладжаните се нарязват на тънки резени по дължина.
• Намазват се от двете страни с част от зехтина и се пекат в тава във фурната 5 минути.
• Обръщат се и се пекат още 5 минути.
• Наситненият лук се запържва леко в малко зехтин.
• Каймата се подправя със сол, пипер, кимион и скълцан чесън.
• Кръгла тава се намазва със зехтин и в нея се подреждат филиите патладжан така, че краищата им да излизат наполовина навън.
• Сипва се половината от смесената кайма, нарежда се пласт патладжани, сипва се втората част от каймата и се похлупва с останалите извън тавата краища на патладжаните.
• Тортата се пече 50 минути във фурна, загрята до 180 C.
• Студената патладжанена торта с месо се охлажда и престоява в хладилника 1 денонощие.
Бележки
** Приблизителна цена: 8 лв.
*** Време за приготвяне: 1 ч + 1 денонощие престой
**** Продукти за 6 порции
Етикети: солена торта , патладжани , кайма