рецепта
Печена Фета
от Гръцка кухня
Рецепти за пюрета, огретени и др.
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 4
Българска
Рецептата "Печена Фета" беше добавена на
Продукти
доматено пюре | 2 с. л. |
Чесън | 5 скилидки |
кромид лук | 1 глава |
Копър | щипка сух |
Розмарин | 1 ч. л. сух |
пилешки бульон | 1 с. л. сух |
вода | 100 мл |
зехтин | 10 мл |
сирене | 400 г Фета (Дунавия) |
домати | 3 броя |
червени чушки | 2 |
1 люта чушка по желание |
Приготвяне
• Доматеното пюре, копърът, розмаринът, сухият бульон, водата и зехтинът се разбиват в блендер.
• В огнеупорна тавичка се поставят нарязаните на кръгчета домати, лукът на филийки, чушките на ивички.
• Отгоре се се залива с получената смес и се поставя сиренето Фета.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Сиренето се пече 25-30 минути.
• Печената Фета се консумира топла или студена с мек бял хляб.
Етикети: сирене , гръцка кухня , вегетариански рецепти